Mate chuť na netradičný a výnimočný obed? Máme pre vás tip. Vyskúšajte lahodné kačacie prsia s ovocnou jabĺčkovo-brusnicovou omáčkou s tónmi ružového vína, levandule a chilli. Keď naservírujete tento pokrm na tanier, bude to pastva nielen pre vaše chuťove bunky, ale aj pre vaše oči.

 

Na kačacie prsia na jabĺčkovo-brusnicovej omáčke budeme potrebovať:

Postup prípravy:

postup prípravy kačacích pŕs v jednotlivých krokoch

  • Ako prvé umyjeme a osušíme kačacie prsia aj s kožou, ktorú narežeme ostrým nožom do jemnej mriežky.
  • Následne prsia okoreníme a sprudka opečieme na panvici z oboch strán do medeno-zlatistých odtieňov.
  • Opečene kačacie prsia vložíme do pekáča a dáme ešte do rozohriatej rúry na 200 ° C na 10 minút.
  • Následne prsia vyberieme, prikryjeme alobalom a necháme oddychovať.

postup prípravy ovocnej omáčky v jednotlivých krokoch

  • Zatiaľ si pripravíme jabĺčkovo-brusnicovú omáčku na víne.
  • Do výpeku dáme jabĺčka s medom a necháme skaramelizovať niekoľko minút za občasného miešania.
  • Následne jabĺčka podlejeme vínom a vložíme do hrnca aj vetvičku tymianu.
  • Víno redukujeme na strednom plameni par minút.
  • Následne z omáčky vyberieme vetvičku rozmarínu a omáčku rozmixujeme ponorným mixérom dohladka.
  • Omáčku ochutíme soľou podľa chuti.

 

Dobrú chuť.

 

Kačacie prsia na ovocnej omáčke so zemiakovo-mrkvovým pyré

Sladká ovocná omáčka s jemnými tónmi levandule a jemne ostrého chilli zahrá farebne aj chuťovo so zeleninovým pyré.

 

Kačacie prsia na ovocnej omáčke sú výborné so zeleninovým pyré. Môžete pripraviť klasické zemiakové pyré alebo pyré v kombinácii s koreňovou zeleninou či tekvicou. Vhodnou prílohou sú aj pečené bataty či zelenina.

 

TIP1: Skvelé ovocné omáčky na mäso vyčarujete s použitím špeciálnych omáčok od Levanduland. Na výber majú slivkovúbrusnicovú omáčku s levanduľou a chilli.

 

TIP2: Ak mate radi zaujímavé recepty na mäso, určite vyskúšajte aj diviačie mäso na rúžovom víne s brusnicami a bylinkami. Recept s postupom nájdete TU.